Zoekmachine optimalisatie

Goed gevonden worden door zoekmachine optimalisatie

Als je op zoek bent naar een schildersbedrijf in Lutjebroek, typt je dan www.schildersbedrijfinlutjebroek.nl in of zoekt je op Google of Bing naar schildersbedrijf lutjebroek?

Inderdaad, de meeste mensen zoeken op internet via zoekmachines. En als je je dat realiseert, dan begrijp je dat het belangrijk is dat je website vindbaar is en goed gevonden wordt op de keywords (zoektermen) die belangrijk voor je zijn. Search Engine Optimization, afgekort SEO en in het Nederlands zoekmachine optimalisatie, helpt daarbij. Met zoekmachine optimalisatie word je beter gevonden, krijg je meer bezoekers en genereer je meer leads.

Met zoekmachine optimalisatie wordt je website beter gevonden in zoekmachines

Gevonden worden op basis van tekst

Zoekmachines zijn computers die websites kunnen analyseren op basis van tekst, maar (nog) niet op plaatjes. Als je een search engine als Google en Bing wilt aangeven waar een website over gaat, dan moet je dat vooral vertellen in de tekst. Websites bieden hiervoor een aantal mogelijkheden. Zo heeft elke webpagina een titel, omschrijving en keywords, en kan de tekst op de webpagina geoptimaliseerd worden met headers (kopregels), dikgedrukte en cursieve tekst, en tekst bij links en plaatjes. De mate waarin keywords van een webpagina in deze elementen terugkomen geeft search engines een indicatie waar een webpagina over gaat en zorgt ervoor dat je vindbaar bent.

Een goede balans tussen keywords en pagina elementen

Zoekmachine optimalisatie is niet moeilijk maar moet wel consequent en weloverwogen worden uitgevoerd. De elementen van een webpagina volstouwen met keywords is uit den boze en levert juist een negatief resultaat op. Search engines gebruiken intelligente algoritmes om de inhoudswaarde van webpagina’s te bepalen. Hierbij maakt de juiste balans tussen de keywords in verhouding tot de rest van de tekst het verschil om goed gevonden te worden.

Zoekmachines vergelijken pagina’s van verschillende websites

Bij het bepalen van de waarde van de webpagina en daarmee de ranking in zoekresultaten, vergelijken search engines deze met andere pagina’s over hetzelfde onderwerp. Deze vergelijking levert een waardeoordeel op over de inhoud van de pagina. Hoe groter de waarde van de webpagina wordt gezien, hoe hoger de ranking in zoekresultaten en hoe beter vindbaar je bent.

De inhoud staat bij zoekmachine optimalisatie voorop

Zoekmachine optimalisatie richt zich op het optimaliseren van de inhoud van websites en pagina’s, zodat deze goed vindbaar zijn in search engines als Google en Bing.

Wordt jouw website of webshop goed gevonden op internet? Twijfel je eraan? Vraag gratis onze SEO scan aan en wij laten je weten hoe vindbaar jouw site is. 

 

Laatste blogs

Content onderhouden en actualiseren
Lees meer...
Wat zijn de SEO trends voor 2023?
Lees meer...
9 Tips voor het schrijven van een blog
Lees meer...

SEO cursus

SEO cursus aan VU Oss

27 feb t/m 3 apr 2023

Aanmelden