PageRank

Page rank geeft een waarde aan de pagina van je website

PageRank en zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wanneer je alle voorgaande informatie op deze website over SEO en zoekmachine optimalisastie hebt gelezen dan weet je nu dat zoekmachines de waarde van je website bepalen op basis van de content met keywords en de waardering die anderen aan je geven via links en likes. Deze waarde wordt uitgedrukt in de PageRank.

De PageRank bepaalt de waarde van elke webpagina

Elke webpagina wordt door zoekmachines beoordeeld en krijgt een waarde. Deze waarde wordt beïnvloed door inkomende en uitgaande links. Een inkomende link geeft een stukje waarde aan je webpagina. Een uitgaande link geeft een stukje waarde aan de pagina waarnaar verwezen wordt. Met een goede SEO strategie kunt je de PageRank van je webpagina’s beïnvloeden.

Een hoge positie door zoekmachine optimalisatie

De PageRank is uiteindelijk bepalend voor de positie die een webpagina krijgt in zoekresultaten ten opzichte van andere pagina’s over hetzelfde onderwerp. Hoe hoger een page rank, hoe hoger de positie in zoekresultaten. Bij het bepalen van je link strategie is het dus van belang de waarde van  die pagina’s te verhogen die belangrijke keywords bevatten waarop je gevonden wilt worden.

Een combinatie van de juiste SEO elementen

Bij zoekmachine optimalisatie gaat het dus om een combinatie van de juiste SEO elementen, waarmee de inhoudswaarde van webpagina’s wordt vergroot en ze een hoge positie verwerven in zoekresultaten.

Tegenwoordig gaat Google hier wat anders mee om met dan in het verleden, maar PageRank is nog altijd belangrijk.

🍪 Cookies
Voor de beste ervaring ga je door het gebruik van onze website automatisch akkoord met het gebruik van cookies. Privacybeleid