Page rank

Page rank en zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wanneer je alle voorgaande informatie op deze website over SEO en zoekmachine optimalisastie hebt gelezen dan weet je nu dat zoekmachines de waarde van je website bepalen op basis van de content met keywords en de waardering die anderen aan je geven via links en likes. Deze waarde wordt uitgedrukt in de page rank.

De page rank draagt bij aan de ranking van je website in zoekmachines

De page rank bepaalt de waarde van elke webpagina

Elke webpagina wordt door zoekmachines beoordeeld en krijgt een waarde. Deze waarde wordt beïnvloed door inkomende en uitgaande links. Een inkomende link geeft een stukje waarde aan je webpagina. Een uitgaande link geeft een stukje waarde aan de pagina waarnaar verwezen wordt. Met een goede SEO strategie kunt je de page rank van je webpagina’s beïnvloeden.

Een hoge positie door zoekmachine optimalisatie

De page rank is uiteindelijk bepalend voor de positie die een webpagina krijgt in zoekresultaten ten opzichte van andere pagina’s over hetzelfde onderwerp. Hoe hoger een page rank, hoe hoger de positie in zoekresultaten. Bij het bepalen van je link strategie is het dus van belang de waarde van  die pagina’s te verhogen die belangrijke keywords bevatten waarop je gevonden wilt worden.

Een combinatie van de juiste SEO elementen

Bij zoekmachine optimalisatie gaat het dus om een combinatie van de juiste SEO elementen, waarmee de inhoudswaarde van webpagina’s wordt vergroot en ze een hoge positie verwerven in zoekresultaten.

Laatste blogs

Hoe krijg je een nieuwe website snel hoog in Google?
Lees meer...
Wat zijn de Google Core Web Vitals?
Lees meer...
Hoe optimaliseer je foto's en images voor SEO?
Lees meer...

SEO cursus

SEO cursus aan de VU Oss

9 nov t/m 14 dec 2020

1 mrt t/m 12 apr 2021

Lees meer...

© 2012-2020 SEO Advies MKB. Alle rechten voorbehouden.