Optimaliseren met landingspagina’s

Landingspagina's kunnen helpen bij SEO

Landingspagina’s zijn webpagina’s waarop bezoekers binnenkomen die klikken op een advertentie of doorklikken op een zoekresultaat. Een landing page bevat doorgaans een toegespitste boodschap, omdat te verwachten valt welke doelgroep via deze weg binnenkomt. Deze pagina’s zijn goed in te zetten voor websites die te weinig tekst hebben of bepaalde keywords niet bevatten.

Website bezoekers via een advertentie

Het idee van landingspagina’s ontstond met online advertentiemogelijkheden zoals Google AdWords. Advertenties in Google AdWords stellen websites in staat hun producten en diensten onder de aandacht te brengen bij mensen die op navenante zoekwoorden zoeken. De advertentie bevat een link naar de website om zo de bezoekers naar de website te trekken. Marketeers bedachten vervolgens het idee om zogenaamde landing pages te creëren waarop deze bezoekers binnenkomen (“landen”) en waarbij de boodschap op de pagina wordt afgestemd op de doelgroep.

Landingspagina voor SEO

Een landing page draait op de achtergrond in een website. Hiermee wordt bedoeld dat de pagina veelal niet via het vaste menu te bereiken is, maar alleen bereikt wordt via een online advertentie of via een specifieke zoekopdracht. Daarmee zijn deze pagina’s ook zeer geschikt voor zoekmachine optimalisatie bij websites die door gebrek aan tekst of bepaalde keywords moeilijk te optimaliseren zijn.

Zeer geschikt voor visuele websites

SEO of zoekmachine optimalisatie draait om tekst. Het is een kwestie van de juiste zoekwoorden op een gebalanceerde manier gebruiken in de titel, omschrijving, kopregels, inhoud, dik- en schuingedrukte tekst en alt tags bij links en images. Ik kom in de praktijk echter vaak websites tegen die vooral visueel zijn opgezet (veel afbeeldingen) en (te) weinig tekst bevatten voor goede SEO. Hier bieden landingspagina’s een uitkomst.

Een geoptimaliseerde website zonder afbreuk aan de opmaak

Doordat een landingspagina op de achtergrond draait doen ze geen afbreuk aan de opmaak van de website. Daarentegen kunnen ze wel de juiste hoeveelheid tekst bevatten voor zoekmachine optimalisatie. Een of meerdere landingspagina’s kunnen geoptimaliseerd worden op alle belangrijke keywords. De pagina’s komen vervolgens naar voren in zoekresultaten en trekken bezoekers naar de website. Via het normale menu op de landingspagina klikken bezoekers door naar de overige pagina’s van uw website. Landing pages bieden daarmee een prima concessie: een geoptimaliseerde website zonder afbreuk te doen aan de opmaak van je website.

Kunnen landingspagina’s een oplossing zijn voor de optimalisatie van jouw website, neem dan contact met ons op of vraag onze SEO scan aan.

Deel je mening

We zijn altijd benieuwd naar jouw mening en inzichten!

🍪 Cookies
Voor de beste ervaring ga je door het gebruik van onze website automatisch akkoord met het gebruik van cookies. Privacybeleid