Blog

Zelf je website optimaliseren

SEO is niet moeilijk, dus waarom zou je niet zelf je website optimaliseren. Als je weet waar je op moet letten, kun je zelf hoog in zoekmachines als Google en Bing komen. Het is wel makkelijk om hiervoor een goede SEO tool te gebruiken, want dit helpt om net even de puntjes op de ā€œiā€ te zetten.

Zelf je website optimaliseren met SEO PowerSuite

SEO is niet moeilijk

Nee, SEO is echt niet moeilijk. Je moet alleen weten waar je op moet letten. Met goede on-page SEO en goede linkbuilding leg je een stevige basis voor de vindbaarheid van je website. En daarmee zul je zien dat je waarschijnlijk al hoog in Google, Bing en andere zoekmachines naar voren komt. Tegenwoordig maken CMS-en als WordPress, Joomla! en diverse webshop-systemen het ook een stuk makkelijker om je website te optimaliseren. En biedt het CMS het niet standaard, dan is er wel een goede plugin te vinden (vb. SEO plugin van Yoast voor WordPress).

Advies: gebruik een goede SEO tool

Wil je zelf je website optimaliseren dan is mijn advies wel om een goede SEO tool te gebruiken. Ik gebruik zelf al jaren SEO PowerSuite. SEO PowerSuite bestaat uit 4 modules die elk helpen bij een specifiek aspect van zoekmachine optimalisatie.

Rank Tracker

Allereerst is er Rank Tracker. Hiermee kun je voor de keywords die voor jou belangrijk zijn meten hoe jouw website in Google, Bing en andere zoekmachines scoort. Je ziet je ranking voor elk keyword en met welke pagina je website wordt gevonden. Door dit regelmatig (bijvoorbeeld maandelijks) te meten, zie je hoe je website presteert in zoekmachines. Daarnaast helpt Rank Tracker je ook bij je keyword strategie, door de concurrentie op keywords te analyseren.

WebSite Auditor

Met WebSite Auditor kun je analyseren hoe goed je een pagina op een bepaald keyword hebt geoptimaliseerd. Hierbij wordt niet alleen naar je eigen pagina gekeken, maar wordt er tevens een concurrentie analyse uitgevoerd voor de 10 hoogst scorende concurrenten. Tegenwoordig meet WebSite Auditor bij elke pagina de TF-IDF van elk gebruikt woord. De TF-IDF (Term Frequency ā€“ Inverse Document Frequency) geeft aan hoe belangrijk een woord in een document is. Deze waarde wordt ook door zoekmachines gebruikt om te bepalen wat het thema van een tekst is. Door WebSite Auditor te gebruiken ben je goed in staat je concurrenten op internet de baas te zijn. Voor WordPress gebruikers: alle ballen op groen is dus niet genoeg ;-)

SEO SpyGlass

Voor een goede ranking en veel bezoekers is linkbuilding van groot belang. SEO SpyGlass helpt om het aantal inkomende links te meten en te analyseren. Daarbij kan SEO SpyGlass ook adviseren welke inkomende links mogelijk nog te leggen zijn, door te analyseren welke links jouw concurrenten bijvoorbeeld hebben. Ook geeft SEO SpyGlass een indicatie van de kwaliteit van links, zodat je actie kunt ondernemen wanneer links van lage kwaliteit zijn en een negatieve impact op je ranking hebben.

LinkAssistant

Heb je te weinig inkomende links en wil je graag extra links realiseren, dan kan LinkAssistant hierbij helpen. LinkAssistant analyseert welke domeinen je om een link kunt vragen en helpt je bij het versturen van een linkverzoek per email aan de webmaster of het info-adres.

Zelf je website optimaliseren met SEO PowerSuite

Wil je zelf je website optimaliseren en SEO toepassen, probeer SEO PowerSuite dan gratis en ervaar hoe je zelf je website hoog in Google, Bing en andere zoekmachines kunt krijgen. Download SEO PowerSuite via onderstaande link en probeer de volledige versie 14 dagen gratis. In 14 dagen tijd moet het je zeker lukken om hoog te ranken!

Probeer SEO PowerSuite Professional 14 dagen gratis

Heb je hulp nodig bij het zelf optimaliseren van je website, of bij het gebruik van SEO PowerSuite? Neem dan contact op.

Guus Weitzel

Laatste blogs

Wat zijn de belangrijkste Google penalties?
Lees meer...
Content onderhouden en actualiseren
Lees meer...
Wat zijn de SEO trends voor 2023?
Lees meer...

SEO cursus

SEO cursus aan VU Oss

27 feb t/m 3 apr 2023

Aanmelden