Blog

Google hecht weer waarde aan meta keywords tag

Google neemt de meta keywords tag weer op als belangrijke ranking factorGoogle heeft aangekondigd dat zij de meta keywords tag weer nadrukkelijk meeneemt als belangrijke ranking factor. Volgens Google is de meta keywords tag altijd al bedoeld geweest om de hoofd- en subthema's van de pagina aan te geven. Hoewel deze tag in het verleden vaak misbruikt werd, wil Google de waarde van de tag in ere herstellen. 

Het belang van de meta keywords tag

De meta keywords en meta description tags zijn door Google geïntroduceerd om het thema van een webpagina duidelijk te maken aan haar zoekmachine. Helaas leidde de meta keywords tag tot misbruik, omdat gebruikers de tag vulde met allerhande keywords om bezoekers naar de pagina te lokken. Om die reden kondigde Google een aantal jaren geleden aan de meta keywords tag niet meer mee te nemen als een ranking factor bij het indexeren van de webpagina. 

Google komt nu echter terug op deze beslissing en gaat de tag in ere herstellen. Zij geeft hierbij aan dat zij nog altijd verlangt van gebruikers dat deze tag op de juiste manier gevuld wordt met de belangrijkste hoofd- en subthema's van de pagina. Door de waarden te vergelijken met de overige SEO elementen zoals page title, meta description tag, H1, H2-6 headers, body, alt en title tags bij images en links en anchor text van links, kan zij een pagina eenduidig indexeren en ranken. 

Overtuigd...inderdaad, een 1 april grap!

Belangrijke ranking factoren

De meta keywords tag wordt door Google niet meer als belangrijke ranking factor meegenomen bij het indexeren van webpagina's. Maar wat zijn dan wel de belangrijke ranking factoren die Google in ogenschouw neemt? Dit zijn er volgens Google meer dan 200. De belangrijkste hebben wij onlangs beschreven in een blogartikel: de belangrijkste ranking factoren

Laatste blogs

Hoe word ik goed gevonden op Google Maps?
Lees meer...
Hoe word ik goed gevonden op YouTube?
Lees meer...
Je concurrenten te slim af zijn op internet
Lees meer...

SEO cursus

 
SEO cursus aan VU Oss

7 nov t/m 19 dec 2022

Lees meer...