Blog

Panda en Penguin in 2016

De Panda en Penguin update van Google in 2016Ook in 2016 spelen de Panda en Penguin updates van Google nog altijd een grote rol bij de indexering en vindbaarheid van je website. Website content van slechte kwaliteit en onnatuurlijke linkstructuren zijn blijvend van impact op je ranking. 

Panda – vermijd content van slechte kwaliteit

De Panda update van Google richt zich op kwalitatief slechte content. Daarmee doelt Panda met name op gedupliceerde content, plagiaat en content die niets of weinig toevoegt. Het advies is en blijft zoveel als mogelijk eigen, unieke en waardevolle content te schrijven waar je bezoekers iets aan hebben. Kopieer geen teksten van anderen en zorg dat je artikel toegevoegde waarde heeft. 

Panda – tips om je content te verbeteren

Als je website content van slechte of lage kwaliteit heeft, dan is het verstandig om tot actie over te gaan. Echter ga niet zomaar pagina’s van slechte kwaliteit verwijderen. Gebruik onderstaande als richtlijn:

  • Heeft je website minder dan 100 pagina’s, verwijder pagina’s dan niet, maar herschrijf de content zodat het toegevoegde waarde heeft;
  • Heeft je website tussen de 100 en 1.000 pagina’s, dan kun je pagina’s van slechte kwaliteit verwijderen, maar het verdient de voorkeur om ook deze zoveel als mogelijk te herschrijven;
  • Heeft je website meer dan 1.000 pagina’s, dan is het herschrijven waarschijnlijk een te grote uitdaging en kun je de slechte pagina’s beter verwijderen. 

Denk bij het verwijderen wel aan een goede 301 redirect of 404 page not found!

Penguin – vermijd onnatuurlijke links

De Penguin update van Google richt zich op onnatuurlijke links en Penguin straft websites die de richtlijnen voor linkbuilding niet volgen. Dus leg in 2016 vooral de focus op organische en natuurlijke linkbuilding via bijvoorbeeld social media. 

Penguin – tips voor organische linkbuilding

Organische en natuurlijke linkbuilding ontstaat vanzelf wanneer de content op je website interessant en van toegevoegde waarde is en je bezoekers dit waarderen en willen delen. Dus het begint wederom met het publiceren van eigen, unieke en waardevolle content. Zorg er vervolgens voor dat bezoekers deze content makkelijk kunnen waarderen (like) en delen (share). Integreer daarvoor de social media buttons op je website pagina’s. Geef mensen de mogelijkheid om te reageren op je blog artikelen, of een referentie achter te laten als ze bijvoorbeeld een product of dienst van je afgenomen hebben. Deze signalen zijn voor zoekmachines belangrijk en mede bepalend voor de ranking van je site. 

Wil je weten hoe het zit met de kwaliteit van de content van jouw website of hoe het zit met de backlinks naar jouw site, vraag dan onze SEO scan aan of neem contact met ons op.

Guus Weitzel

Laatste blogs

Wat zijn de SEO trends voor 2023?
Lees meer...
9 Tips voor het schrijven van een blog
Lees meer...
Hoe voorkom je een SEO dip bij een website migratie?
Lees meer...

SEO cursus

SEO cursus aan VU Oss

27 feb t/m 3 apr 2023

Aanmelden