Blog

Goed gevonden worden begint met on-page SEO

wie goed gevonden wilt worden door zoekmachine optimalisatie moet beginnen met on-page SEO

Een van mijn favoriete uitspraken is: “als je een wolkenkrabber wilt bouwen, moet je de meeste aandacht aan het fundament besteden.” Immers, als het fundament stevig en gebalanceerd is, kun je zo hoog bouwen als je wilt. Met zoekmachine optimalisatie is het net zo: als je goed gevonden wilt worden, moet je beginnen met goede on-page SEO.

Begin met een goede basis voor zoekmachine optimalisatie

Het valt mij vaak op dat webmasters en marketeers druk doende zijn met social media, linkbuilding en online advertising, terwijl ze de SEO basis van hun website nog niet op orde hebben. Alle effort die ze dan in de andere aspecten stoppen gaat daarmee grotendeels verloren. Vandaar dat ik

altijd zeg: “als je een wolkenkrabber wilt bouwen, moet je de meeste aandacht aan het fundament besteden. En voor zoekmachine optimalisatie betekent dit dat allereerst de on-page SEO op orde moet zijn.

On-page SEO

Met on-page SEO wordt de zoekmachine optimalisatie van elke individuele webpagina bedoeld. Elke webpagina moet voorzien zijn van een goede titel, omschrijving, hoofd- en subkopregels (h1 en h2-6 headers), inhoud, bold en italic tekst, alt tags bij images en links en goede anchor text bij links. En in al deze elementen dient het belangrijkste keyword voor de webpagina gebalanceerd gebruikt te worden.

Vanuit de basis verder bouwen

Wanneer de basis van je webpagina op de juiste manier geoptimaliseerd is voor zoekmachines, kun je van daaruit verder bouwen. Immers, wanneer nu vanuit links en social media kanalen naar de pagina wordt verwezen, begrijpen zoekmachines direct waar de pagina over gaat en zullen ze deze op de juiste manier ranken in hun zoekresultaten. Wordt verwezen naar webpagina’s waar zoekmachines onvoldoende van begrijpen waar deze over gaat, dan mist de verwijzing kracht en zal dit niet tot een goede ranking van de pagina leiden.

Wil je een wolkenkrabber bouwen, begin met het fundament

Wie dus een wolkenkrabber wil bouwen, doet er verstandig aan met het fundament te beginnen en hier voldoende aandacht aan te besteden. Immers, als het fundament stevig en geballanceerd is, kun je zo hoog bouwen als je wilt. De vergelijking met zoekmachine optimalisatie gaat volledig op. Wie goed gevonden wilt worden op internet, zal allereerst de juiste aandacht moeten besteden aan on-page SEO.

Tags:

Laatste blogs

Content onderhouden en actualiseren
Lees meer...
Wat zijn de SEO trends voor 2023?
Lees meer...
9 Tips voor het schrijven van een blog
Lees meer...

SEO cursus

SEO cursus aan VU Oss

27 feb t/m 3 apr 2023

Aanmelden