Blog

Wat je moet weten over links en linkbuilding

Links en linkbuilding zijn belangrijk bij zoekmachine optimalisatie (SEO)Wat is de beste reclame voor uw bedrijf? Inderdaad, als iemand anders zich positief over uw bedrijf uitlaat. En dat is precies waar het bij linkbuilding om gaat. Een link vanuit een andere website naar uw website, verwijst anderen naar uw website en zegt iets over uw website. Zoekmachines letten hierop, want als een ander iets over uw website zegt en ernaar verwijst, dan zegt dat meer dan dat u dat zelf doet. Daarom zijn links en linkbuilding zo belangrijk.

Inkomende links opbouwen

Verwijzingen van andere websites krijgt u in eerste instantie niet vanzelf. Die zult u zelf op moeten bouwen. Hiervoor zijn er een groot aantal mogelijkheden. Een aantal ervan hebben wij beschreven in “10 tips voor linkbuilding” dat u gratis op deze website kunt aanvragen. Hierbij is het belangrijk dat u op zoek gaat naar links vanuit websites met een hogere page rank dan uw website. Hoe hoger de page rank hoe belangrijker de site wordt gezien door zoekmachines. Een verwijzing vanuit een site met een hoge page rank draagt bij aan de page rank van uw website.

Content marketing, social media en linkbuilding

Zoekmachines zoals Google en Bing hechten steeds meer waarde aan verwijzingen en waarderingen van anderen. Social media zoals Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn spelen hierin een hele grote rol. Social media stellen gebruikers in staat om content te delen (share) en te waarderen (like of +). Het delen van content (informatie op websites) levert direct een link op en het waarderen van deze content zegt er iets goeds over. Content marketing maakt gebruik van dit fenomeen en richt zich op het publiceren van waardevolle content die door anderen gedeeld en gewaardeerd zal worden. Het integreren van social media op uw website is dus belangrijk voor linkbuilding.

Interne links helpen ook

Binnen uw website kunt u ook verwijzingen leggen. Met interne links kunt u bezoekers verwijzen naar andere content op uw website en de page rank van uw webpagina’s beïnvloeden. Webpagina’s die belangrijk voor u zijn kunt u in page rank verhogen door hier vanuit andere pagina’s op uw website naar te verwijzen. Zo kunt u de page rank van pagina’s die u goed geoptimaliseerd heeft verhogen, zodat u weer beter gevonden wordt.

Linkbuilding leidt tot meer bezoekers

Een goede linkstrategie maakt een belangrijk onderdeel uit van zoekmachine optimalisatie (SEO). Links leiden tot meer bezoekers op uw website, dragen bij aan het opbouwen van uw page rank en een hogere page rank draagt weer bij aan een betere positie in zoekresultaten. Daarmee wordt uw website weer beter gevonden, krijgt u meer bezoekers die uw content hopelijk zullen delen en waarderen, wat weer meer verwijzingen genereert en zo is de cirkel rond. Voila linkbuilding!

Tags:

Laatste blogs

Content onderhouden en actualiseren
Lees meer...
Wat zijn de SEO trends voor 2023?
Lees meer...
9 Tips voor het schrijven van een blog
Lees meer...

SEO cursus

SEO cursus aan VU Oss

27 feb t/m 3 apr 2023

Aanmelden