Blog

SEO tip: koop geen volgers of likes

Veel bedrijven en ondernemers die starten met social media zijn enorm gefocused op het aantal Twitter volgers en Facebook likes. Ze doen er alles aan om het aantal volgers en likes te vergroten en laten zich daarbij soms verleiden tot het kopen ervan. FOUT! Het gaat namelijk niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit.

Echt of fictief in social media?

Het vergroten van het aantal volgers of likes kan social media marketing effectiever maken. Maar dit helpt alleen als dit echte mensen zijn. Een volger is alleen waardevol als deze daadwerkelijk aandacht besteed aan wat je publiceert en jouw content ook van tijd tot tijd deelt. En een like is alleen waardevol als deze afkomstig is van een echte persoon, die daarmee ook daadwerkelijk zijn of haar waardering uit.

Het effect van fictieve volgers en likes op SEO

Twitter volgers of Facebook likes die je kunt kopen zijn niet echt. Ze zijn afkomstig van fictieve accounts die geen “digitale persoonlijkheid” hebben. Ze zijn dus niet in staat jouw boodschap en content op waarde te beoordelen en deze op een zinnige manier te delen. Zoekmachines als Google en Bing prikken hier snel doorheen en zullen gekochte volgers en likes dus niet meenemen in hun beoordeling. Sterker nog, daar waar duidelijk sprake is van gekochte volgers en likes, kan dit eerder tegen je werken en negatief bijdragen aan je SEO indexering en ranking!

Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit

Verlies je bedrijfsdoelstelling niet uit het oog. Je primaire doel is meer producten of diensten te verkopen onder je doelgroep. Om daar te komen wil je uiteraard een zo groot mogelijke doelgroep bereiken via onder andere social media als Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+. Uiteraard is dit een juiste gedachte, maar let er wel op dat je werkt aan een sociaal netwerk dat daadwerkelijk uit jouw doelgroep bestaat. Kwaliteit is daarbij belangrijker dan kwantiteit!

Hoe krijg je waardevolle volgers en likes?

Meer volgers in je social media kanalen kan je meer verkoopkansen bieden, maar dat lukt alleen als je kwalitatieve volgers krijgt uit jouw doelgroep. Hoe krijg je dus waardevolle volgers?

  • Publiceer waardevolle content (content marketing)
  • Publiceer regelmatig om bij je doelgroep op het vizier te blijven
  • Volg je doelgroep zelf en zij volgen je waarschijnlijk terug
  • Reageer op tweets en posts
  • Zorg dat social media op je website geïntegreerd zijn (zie links en onder aan deze pagina)

Wees dus verstandig en koop geen volgers of likes. Je haalt meer uit social media als je je richt op kwalitateit in plaats van kwantiteit.

Geïnspireerd op “why buying social followers is a bad idea” van Kristina Weis van AboutUs.

Tags:

Laatste blogs

Wat zijn de SEO trends voor 2023?
Lees meer...
9 Tips voor het schrijven van een blog
Lees meer...
Hoe voorkom je een SEO dip bij een website migratie?
Lees meer...

SEO cursus

SEO cursus aan VU Oss

27 feb t/m 3 apr 2023

Aanmelden