Blog

MKB en ZZP besteden te weinig aandacht aan SEO

De eerste stap van een startende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) of zelfstandige zonder personeel (ZZP) is vaak een website maken. Dat is natuurlijk een prima gedachte, immers de meeste mensen oriënteren zich eerst op internet als zij op zoek zijn naar een product of dienst. Maar het trieste feit is dat de meeste ondernemers uit het MKB en ZZP op internet helaas niet of nauwelijks gevonden worden.

Het uiterlijk of de inhoud?

Het maken van een website is voor de meeste ondernemers een koud kunstje, zeker met applicaties als Joomla en Wordpress. Ook al heb je er zelf geen of onvoldoende kennis van, veelal is er een vriend of familielid die daar wel handig in is. Ook zijn er legio bedrijfjes die websites bouwen tegen aantrekkelijke tarieven. Maar vaak gaat de meeste aandacht uit naar het uiterlijk van de site en te weinig aandacht naar de inhoud.

Een ondernemer uit het MKB of ZZP besteedt te weinig aandacht aan zoekmachine optimalisatie of SEO

De inhoud optimaliseren

Om goed gevonden te worden met zoekmachines als Google en Bing is het belangrijk de tekstuele inhoud van een site te optimaliseren. Een enkeling besteed daarbij al wel aandacht aan het vullen van de meta tags voor keywords en description, maar zijn onvoldoende thuis in de verdere zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization of SEO). Het zijn namelijk niet alleen de keywords en description waarop gelet moet worden, maar bijvoorbeeld ook de title, headers, body en alt tags van links en images.

Een goede ranking in zoekmachines

Door de enorme groei van het aantal websites in Nederland (op 30 juli 2012 al meer dan 5 miljoen geregistreerde NL-domeinnamen!) is de onderlinge concurrentie voor de hoogste zoekmachine ranking enorm groot. Omdat de meeste websites slecht of summier geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, kunnen MKB en ZZP-ers er met een aantal eenvoudige SEO handelingen al veel bereiken. En vergeet niet...hoe meer bezoekers op je site, hoe groter de kans op opdrachten!

SEO is niet moeilijk maar moet je wel doen!

Als ondernemer uit het MKB of ZZP is het belangrijk bij het bouwen en onderhouden van een site voldoende aandacht te besteden aan Search Engine Optimization. SEO is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe het zit en waar je op moet letten. Laat je daarom goed informeren door iemand met kennis van zaken. Een geoptimaliseerde website voor zoekmachines levert geheid meer bezoekers op. En meer bezoekers is ongetwijfeld meer opdrachten!

Tags: , ,

Laatste blogs

Wat zijn de SEO trends voor 2023?
Lees meer...
9 Tips voor het schrijven van een blog
Lees meer...
Hoe voorkom je een SEO dip bij een website migratie?
Lees meer...

SEO cursus

SEO cursus aan VU Oss

27 feb t/m 3 apr 2023

Aanmelden