Blog

Het belang van goede SEO rapportages

Het belang van goede SEO rapportages

Het optimaliseren van je website is géén eenmalige actie. Het is belangrijk je vindbaarheid te blijven monitoren, omdat je concurrenten ook niet stil zitten. Goede SEO rapportages geven je actueel inzicht in de status van je posities en veranderingen in je optimalisatie. Hiermee voorkom je dat je site ongewild verdwijnt uit de zoekresultaten van Google.

SEO rapportages geven je onder andere actueel inzicht in:

  1. De positie van je website op belangrijke keywords
  2. De status van je on-page optimalisatie
  3. Het aantal bezoekers op je site

Inzicht in posities

Je website optimaliseer je om goede posities in Google te krijgen. Als je goede rankings hebt veroverd, is het zonde als je die na enige tijd weer verliest. Immers, je concurrenten zitten ook niet stil en zullen proberen hun posities te heroveren als jij ze voorbij bent gestreefd. Daarnaast kunnen ook algoritme updates van Google invloed hebben. Het is daarom van belang de rankings op jouw keywords te volgen. Een periodieke rapportage, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, helpt je daarbij. Als je merkt dat je posities verlies, kun je direct ingrijpen en posities heroveren.

SEO rapportages houden je posities en de status van je on-page SEO bij

Inzicht in on-page SEO

Met een SEO tool kun je eenvoudig een analyse maken van de on-page SEO van je pagina’s. Hierbij wordt van alle SEO elementen gecontroleerd of deze voldoen aan de richtlijnen van Google. Denk hierbij aan niet ingevulde of te lange page titles en meta decription tags, duplicate content, niet ingevulde alt tags, etc. Zeker wanneer je website veel pagina’s heeft helpt een goede analyse en rapportage van de status van de on-page SEO om je site goed en volledig te optimaliseren.

Inzicht in bezoekers

Google Analytics geeft waardevolle informatie over de bezoekers op je site, zoals het aantal bezoekers, waar ze vandaan komen, welke pagina’s ze bezoeken en hoe lang, hoe ze navigeren en converteren, etc. Veel SEO tools hebben de mogelijkheid voor integratie met Google Analytics zodat SEO en website gegevens samen getoond kunnen worden. Door deze combinatie van data in een rapportage kun je waardevolle verbanden leggen tussen de optimalisatie en het bezoekersgedrag.

Rapportages en notificaties van RankActive

De SEO tool van RankActive genereert en verstuurt automatisch rapportages en notificaties naar je email inbox. De standaard rapportage geeft wekelijke en maandelijks een overzicht van je ranking gegevens, de status van je on-page optimalisatie en gegevens over bezoekers. Van je ranking gegevens ontvang je informatie over stijgingen en dalingen en of je nieuwe top 10 resultaten hebt of ze juist verloren bent. Van de on-page SEO ontvang je een overzicht of de SEO elementen op elke pagina voldoen aan de richtlijnen van Google. Daarnaast ontvang je automatische notificaties als er grote wijzigingen optreden, zodat je direct actie kunt nemen als dat nodig is. Overigens zijn alle rapportages en notificaties aan je eigen wensen aan te passen, zodat je precies die informatie krijgt die je wilt hebben.

RankActive is de eerste 14 dagen gratis in gebruik. Een mooie gelegenheid om deze tool te leren kennen en de waarde van goede SEO rapportages en notificaties te ervaren.

Wil je weten wat SEO rapportages voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op of probeer RankActive 14 dagen gratis en ervaar het zelf.

Guus Weitzel

Laatste blogs

Hoe word ik goed gevonden op Google Maps?
Lees meer...
Hoe word ik goed gevonden op YouTube?
Lees meer...
Je concurrenten te slim af zijn op internet
Lees meer...

SEO cursus

 
SEO cursus aan VU Oss

7 nov t/m 19 dec 2022

Lees meer...